Το αθάνατο νερό

Τιμή batsioulas.gr:  3.58EUR
Τιμή καταλόγου:  3.99EUR
Στοιχεία έκδοσης:

Εκδότης:  Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN:  960-89288-2-6Σελίδες:  165
Ημ/νία Έκδοσης:  Οκτώβριος/2006Μέγεθος:  14x21
Περιγραφή:

Ένα συναρπαστικό παραμύθι με θέμα την αγάπη και την αυταπάρνηση…

Το "Αθάνατο Νερό" είναι το τελευταίο έργο μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συγγραφείς, της Δέσποινας Λελέκου - Τατάκη. Είναι ένα παραμύθι το οποίο είχε αρχικά γραφτεί (αλλά δεν είχε εκδοθεί) από την μητέρα της συγγραφέως και το οποίο ξαναγράφτηκε και εμπλουτίστηκε από την Δέσποινα Λελέκου - Τατάκη φτάνοντας έτσι στην σημερινή του μορφή. Το "Αθάνατο Νερό" είναι ένας ύμνος στην αγάπη, την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Μια μητέρα τεσσάρων κοριτσιών αποφασίζει να επινοήσει μια ιστορία για να ψυχαγωγήσει τα παιδιά της κατά την διάρκεια των ζεστών νυχτών των καλοκαιρινών διακοπών τους. Η ιστορία αναφέρεται στη Μελάνθη, μια νέα γυναίκα που βλέπει τον αγαπημένο της νεκρό και αποφασίζει να ψάξει για το αθάνατο νερό ώστε να τον επαναφέρει στη ζωή. Ξεκινάει μια απίστευτη αναζήτηση που θα την φέρει αντιμέτωπη με κάθε λογής δυσκολίες όπως την μάχη της ενάντια σε κακά ξωτικά, ανίερα τέρατα και αδιάβατες θάλασσες. Η αναζήτηση είναι σκληρή και τα μόνα όπλα της Μελάνθης είναι η αγάπη της και η αγνή της ψυχή. Όταν τελικά θα φτάσει στον στόχο της και αφού έχει υποφέρει πολύ, η αγάπη θα παρουσιαστεί μπροστά της με μια διαφορετική όψη...

Η Δέσποινα Λελέκου - Τατάκη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την ικανότητά της να καθηλώνει τον αναγνώστη με αυτό το εξαίσιο παραμύθι. Η περιγραφή της συγγραφέως είναι γλαφυρή, πλούσια σε εικόνες, μας ταξιδεύει μαζί με την Μελάνθη και μας κάνει να αισθανθούμε την αγωνία της για την εκπλήρωση του σκοπού της. Μέσα από τα μάτια της μικρότερης κόρης, που είναι βαθιά επηρεασμένη από τα βάσανα της φανταστικής της φίλης, η ιστορία της Μελάνθης μας δίνει ένα μάθημα για την αγάπη, το μίσος, την ομορφιά, τον αλτρουσιμό, την αυταπάρνηση και την ανθρώπινη θέληση.

Λίγα λόγια από την συγγραφέα

Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά ασχολήθηκα μ’ένα κλασικό παραμύθι της ελληνικής μυθοπλασίας. Το έγραψε η μητέρα μου, η εκπαιδευτικός Eλένη Πρεβεζάνου-Λελέκου και με μάγεψε.

Πιστεύω ακράδαντα πως, εκτός από τη γλαφυρότητά του, εμπεριέχει υψηλά ηθικά ερείσματα και προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Η αυτοθυσία της ερωτευμένης Mελάνθης, προκειμένου να αναστήσει τον αγαπημένο της, δημιουργεί στον αναγνώστη αισθήματα αλτρουισμού και αυταπάρνησης. Η ηρωίδα, μετά από περιπλανήσεις σε μυθικές χώρες, αναζητώντας το αθάνατο νερό, υπέστη πάνδεινα, αλλά ουδέποτε λιγοψύχησε. Tήρησε την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της να επαναφέρει στη ζωή τον καλό της. H αγάπη απεδείχθη τρανότερη του θανάτου.

Το στόρημα είναι συγκλονιστικό, η αφήγηση της Eλένης Πρεβεζάνου-Λελέκου διδάσκει και ευφραίνει. Για μένα ήταν το μέγιστο κίνητρο ν’ασχοληθώ με την ανάπλαση του έργου, ώστε να ταξιδέψει στο πλατύ κοινό. Eύχομαι οι αναγνώστες να μαγευτούν όπως εγώ.

Δέσποινα Λελέκου-Tατάκη

Πελάτες που αγόρασαν αυτόν τον τίτλο αγόρασαν επίσης και τα
Εισαγωγή Κριτικής:
Όνομα:
Επίθετο:
e-mail*:
Αξιολόγηση: Δεν μου αρέσει Μου αρέσει
Το e-mail σας δεν θα εμφανίζεται στις σελίδες μας και ζητείται για λόγους ασφαλείας.
Οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας δεν θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς την άδειά σας.
Για περισσότερα δείτε εδώ:  Προσωπικά δεδομένα