Νικολαϊδης Γιώργος

Ο Γιώργος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με τον ακαδημαϊκό τίτλο του “Diplom Ingenieur”.
Είναι κυρίως μελετητής κι έχει κάνει σημαντικές μελέτες για τις πόλεις του Μονάχου και της Αθήνας, όπως και κατασκευές επιπέδου με συνέπεια και ευαισθησία στο περιβάλλον.
Ασχολείται επίσης με την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό. Ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης από το 1994 έως το 2000. Είναι μέλος και τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, όπως και πολλών ακόμη συλλόγων και οργανισμών του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Το Φεβρουάριο του 2006 έλαβε τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην λογοτεχνία από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Τιμήθηκε επίσης από την Αμφικτιονία Ελληνισμού για την προσφορά του στα Ελληνικά γράμματα και συμπεριλήφθηκε στην έκδοση 2008 του Λεξικού της Ελληνικής Διανόησης. Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και την Νεότητα (ΕΝ.Ε.Ο.Ν.) για την προσφορά του στη λογοτεχνία.
Είναι παντρεμένος, έχει τρία παιδιά και ζει και εργάζεται στη Βουλιαγμένη.
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Έχουν εκδοθεί δέκα βιβλία του, τρία από αυτά είναι ποιητικές συλλογές, «γαλάζια σκιρτήματα» το 1992, «στη μέση του δρόμου» το 1993, «φτερουγίσματα» το 1999. Επίσης έχουν εκδοθεί επτά μυθιστορήματα του, «Άκου ΜΟΝΟ τα όνειρα σου» (εκδ. Εμπειρία) το 2002, «Ο έρωτας ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ τον θάνατο» (εκδ. Εμπειρία) το 2003, που έλαβε τιμητική διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το Σώμα Εθελοντών Αιμοδοτών, Δωρητών Οργάνων και Ιστών Σώματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «Ξεπερνώντας ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-Το Χρέος» (εκδ. Εμπειρία) το 2005, που τιμήθηκε με έπαινο από τα βραβεία “Μάρκου Αυγέρη” της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, «Στη σκιά της ΕΚΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ» (εκδ. Εμπειρία) το 2006, «Οι Κληρονόμοι» (εκδ. Λιβάνη) το 2008, που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο “Μάρκου Αυγέρη” της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
«Ο νόθος» (εκδ, Ν & Σ Μπατσιούλας) το 2009 και «Αίμα στον άνεμο» (εκδ. Λιβάνη) το 2010.
 

 

Συγγραφέας
Διπλή ζωή Κλεμμένες ζωές
Ο Νόθος