Τιμή batsioulas.gr:  8.87EUR
Τιμή καταλόγου:  9.86EUR
Αρχή » Κατάλογος » Μυθιστόρημα » Ο Νόθος 
Προστέθηκε στις 20/10/2009.
Στοιχεία έκδοσης:
Επιμελητής:  Ελληνικού Μαρία
Εκδότης:  Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN13:  978-960-6813-14-6Σελίδες:  286
Ημ/νία Έκδοσης:  Οκτώβριος/2009Μέγεθος:  14x21
Έκδοση:  1 
Περιγραφή:

Ένα μυθιστόρημα συναρπαστικό, σκωπτικό αλλά και δραματικό με κοινωνικές προεκτάσεις και προβληματισμούς, δοσμένο μέσα απ’ τις θεωρήσεις και σκέψεις ενός σύγχρονου νέου.

Ο ήρωας και συγγραφέας ανακαλύπτει στα τριάντα του ξαφνικά πως ο πατέρας του δεν είναι ο πραγματικός του πατέρας και πως έχει έναν βιολογικό πατέρα που αγνοεί εντελώς την ύπαρξή του. Ο κόσμος του ανατρέπεται, γκρεμίζεται και ο ίδιος αναρωτιέται σοκαρισμένος ποιος είναι τελικά. Στα δραματικά γεγονότα που θα ακολουθήσουν προσπαθεί να βρει απαντήσεις στα υπαρξιακά του προβλήματα.

Μια σύγχρονη δραματική σάτιρα όπου με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό αναδεικνύεται το πώς σκέπτονται, πώς μιλούν, πώς αντιδρούν, πώς συμπεριφέρονται και πώς ζουν τελικά οι νέοι σε μια κοινωνία της παγκοσμιοποίησης και της αποξένωσης. 

Κριτικές
07/01/2010: Νίκος Οικονομίδης 
Ο «Νόθος» και το γνήσιο Αν ζούσαμε στον Μεσαίωνα, μάλλον θα ρίχνονταν στην πυρά τα βιβλία του Γιώργου Νικολαΐδη. Τα «καινά δαιμόνια» που εισάγει, σοκάρουν. Ξαφνιάζουν. Ευαισθητοποιούν. Το ίδιο κάνει για άλλη μια φορά με το τελευταίο βιβλίο του «Ο νόθος». Σοκάρει με τον τίτλο. Ξαφνιάζει με την πλοκή. Ευαισθητοποιεί με το τέλος. Με άλλα λόγια...