Ρώμη

Μάρκιος

Τιμή batsioulas.gr:  9.76EUR
Τιμή καταλόγου:  10.84EUR
Αρχή » Κατάλογος » Ιστορικό Μυθιστόρημα » Ρώμη 
Προστέθηκε στις 28/04/2011.
Στοιχεία έκδοσης:
Εκδότης:  Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN13:  978-960-6813-30-6Σελίδες:  520
Ημ/νία Έκδοσης:  Μάιος/2011Μέγεθος:  14x21
Περιγραφή:
216π.Χ.
Ο Καρχηδόνιος στρατηγός Αννίβας έχει εισβάλει στην Ιταλική χερσόνησο και πετυχαίνει στις Κάννες μια μνημειώδη νίκη ενάντια στον ρωμαϊκό στρατό. Η Ρώμη έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα και για να καταφέρει να συνεχίσει να μάχεται, καταφεύγει ακόμα και σε στρατολόγηση σκλάβων. Οι νέες λεγεώνες ξεκινούν την αντεπίθεσή τους που θα σημάνει την απαρχή μιας αυτοκρατορίας.

Ο Γαλάτης Μάρκιος, σκλάβος του συγκλητικού Σέξτου Σικίνιου, δέχεται τη στρατολόγησή του ως ένα ανέλπιστο δώρο. Το τίμημα της ελευθερίας, τα πάθη, ο έρωτας, το χρέος και η τιμή κάνουν την λεγεώνα το σπίτι του, τον οδηγούν σε μάχες δίπλα και ενάντια στους μεγαλύτερους στρατηγούς του καιρού του.

Κριτικές
19/05/2011: Αλέξανδρος Τσαγκαρέλλης 
Σήμερα, το να κυκλοφορήσει κανείς ένα μυθιστόρημα αποδεικνύεται ‘εκ των πραγμάτων’ όχι και τόσο δύσκολο εάν διαθέτει ταλέντο στην αφήγηση αλλά και τον τρόπο να περάσει τις εκδοτικές Συμπληγάδες προκειμένου να δει αυτό το φως της δημοσιότητας. Η πραγματική δυσκολία βρίσκεται στην κατάκτηση του αναγνωστικού κοινού, στην υποδοχή και αποδοχή από μέρους...