Κωνσταντίνος Αύγουστος

Sol Invictus

Τιμή batsioulas.gr:  9.76EUR
Τιμή καταλόγου:  10.84EUR
Στοιχεία έκδοσης:

Εκδότης:  Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN13:  978-960-6813-50-4Σελίδες:  648
Ημ/νία Έκδοσης:  Δεκέμβριος/2012Μέγεθος:  14x21
Περιγραφή:

Μέγας ή εγκληματίας; Άγιος, ευεργέτης, πρότυπο ηγεμόνα ή σχιζοφρενής και σφετεριστής;

Ο Αβλάβιος από την Κρήτη φεύγει έφηβος από τη Γόρτυνα για να αναζητήσει την τύχη του στην αυλή του Διοκλητιανού, στην πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τη Νικομήδεια. Εκεί γνωρίζει τον Κωνσταντίνο, γιο του Καίσαρα Κωνστάντιου Χλωρού, με τον οποίο έμελλε να συνδεθεί η τύχη του, μέχρι το τέλος της ζωής του. Φεύγουν κυνηγημένοι για να φτάσουν στο Εβόρακο, στην Αγγλία, απ' όπου ξεκινούν μια πορεία γεμάτη ίντριγκεςκαι μάχες, διπλωματία και δολοφονίες, πάθη και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις. Μια πορεία με στόχο την ενοποίηση της αχανούς αυτοκρατορίας κάτω από έναν και μόνο άνθρωπο. Τον Ανίκητο Κωνσταντίνο Αύγουστο.
 
Ο Κωνσταντίνος είναι μια από τις πλέον γνωστές, αλλά και ταυτόχρονα τόσο άγνωστες προσωπικότητες της Ιστορίας. Το όνομά του καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, συνομωσιολογίας, θρύλων και μύθων.

 

 

 

Κριτικές
20/03/2013: Μάρκος Φραγκάκης 
Πολύ προσεγμένο ιστορικό μυθιστόρημα. Μέσα από την ιστορία του Αβλάβιου, ο αναγνώστης μεταφέρεται σε μία σκληρή εποχή, όπου εκτός από τους πρωταγωνιστές, συγκρούονται και νέο με το κατεστημένο στη μορφή δύο θρησκειών. Εκτός από την ενδιαφέρουσα πλοκή που κρατάει το ενδιαφέρον, το βιβλίο αυτό προσφέρει και ένα μεγάλο πλούτο γνώσεων για την εποχή...