Ο καπετάν Παραλής

Τιμή batsioulas.gr:  9.76EUR
Τιμή καταλόγου:  10.84EUR
Στοιχεία έκδοσης:
Εκδότης:  Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN13:  978-960-6813-39-9Σελίδες:  452
Ημ/νία Έκδοσης:  Δεκέμβριος/2011Μέγεθος:  14x21
Περιγραφή:

Η συμφωνία της Βάρκιζας τον Φεβρουάριο του 1945. Ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ. Κι αμέσως μετά η τρομοκρατία που αρχικά εξαπέλυσαν οι παρακρατικές οργανώσεις της δεξιάς εναντίον των κομμουνιστών, για να εξελιχθεί σε επίσημη κρατική πολιτική με την ψήφιση του Γ’ ψηφίσματος.

Ο εμφύλιος πόλεμος ήταν θέμα χρόνου. Δύο παιδικοί φίλοι, μαζί στα κάτεργα της Βουλγαρίας κατά την κατοχή, βρέθηκαν αντίπαλοι στον πόλεμο εκείνο. Ο ένας, θύμα της τρομοκρατίας της δεξιάς, αναγκάστηκε να βγει στο βουνό. Ο άλλος επιστρατεύτηκε στον ελληνικό στρατό. Ο πρώτος, τεταρτοετής φοιτητής της νομικής, επιλέχθηκε για την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος και της Προσωρινής Κυβέρνησης του Βουνού: τη λειτουργία των σχολείων στη σλαβομακεδονική γλώσσα στο κράτος της «Ελεύθερης Ελλάδας» και τη μεταφορά των μικρών παιδιών από αυτές τις περιοχές στα κομμουνιστικά κράτη. Ο δεύτερος, αγρότης και έφεδρος επιλοχίας ολμιστής του ελληνικού στρατού, να σπαράζει η καρδιά του κάθε φορά που έριχνε με τον όλμο του, φοβούμενος ότι σκότωσε αγνάδια του τον παιδικό του φίλο.

Μετά τα «Ντουρντουβάκια» και τον «Διστιχηζμένο Κομονιστή» το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Μπατσιούλα φωτίζει «άγνωστες» πτυχές της δημιουργίας του κράτους των Σκοπίων και του παιδομαζώματος.
 
Κριτικές
28/12/2015: ΔΗΜ ΚΑΨΗΜΑΛΗΣ 
ΑΡΙΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ: ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΒΙΑ ΑΠΟ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΕΜΚΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΚΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΑΣΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ - ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ...
03/12/2011: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΛΗΣ 
Το καινούργιο αυτό βιβλίο του φίλου Δημήτρη Μπατσιούλα, «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΡΑΛΗΣ» είναι ένα ακόμα συγκλονιστικό αφήγημα-καταγγελία ενός έντιμου Έλληνα για την θυματοποίηση του απλού ελληνικού λαού από την κατά καιρούς άρχουσα τάξη του πλανήτη και τα όργανά της. Με την ρέουσα γλώσσα που έδειξε πως κατέχει πολύ καλά ο συγγραφέας στα προηγούμενα έργα του, «...