Τιμή batsioulas.gr:  14.40EUR
Τιμή καταλόγου:  16.00EUR
Αρχή » Κατάλογος » CD Μουσικής » Μυθοτοπία 
Προστέθηκε στις 13/12/2010.
Στοιχεία έκδοσης:

Εκδότης:  Παρουσία
Issn:  5206688004445Ημ/νία Έκδοσης:  2010
Περιγραφή:

Η «Μυθοτοπία» - όπως μαρτυράει και η ίδια η λέξη - είναι ένας κύκλος τραγουδιών και ορχηστρικών κομματιών εμπνευσμένων από ταξίδια σε τόπους της Ελλάδας και του Κόσμου. Όπως λέει ο ίδιος ο Απόστολος Καλτσάς: «Τα τραγούδια της Μυθοτοπίας είναι μια απενοχοποιημένη περιπλάνηση σε ποικίλα μουσικά είδη από την Τζαζ ως την Ποπ που διαπνέεται όμως πάντα από την αίσθηση μιας κοσμοπολίτικης ελληνικότητας».

Συνταξιδιώτες του Απόστολου Καλτσά στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά είναι οι τραγουδιστές: Χρήστος Θηβαίος, Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαγαβριήλ (Apurimac), Απόστολος Ρίζος, Μάρθα Φριντζήλα, και ένας εκ των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών, ο Θάνος Μικρούτσικος, σε ρόλο «ξεναγού» που με τη μοναδική του προσωπικότητα αφηγείται τους στίχους του ίδιου του Απόστολου Καλτσά.

«Η Μυθοτοπία είναι μια μικρή μουσική γεωγραφία, τόποι που γνώρισα στα ταξίδια μου κι όπου έζησα προσωπικούς μύθους, μύθοι αρχαίοι που με συνάντησαν σε αναπάντεχους τόπους», μας λέει ο Απόστολος Καλτσάς. Για το λόγο αυτό και κόντρα στο ρεύμα των καιρών, η έκδοση που συνοδεύει το CD είναι ένα εξαιρετικά καλαίσθητο 40σέλιδο ένθετο βιβλιαράκι με κείμενα, πίνακες και φωτογραφίες που εισάγουν τον ακροατή στον κόσμο του κάθε τραγουδιού.. 

 1. Αη Στράτης
 2. Βαρκελώνη
 3. Χωριά του Δομοκού
 4. Γενέθλια Πόλη
 5. Άμστερνταμ
 6. Αλεξάνδρεια
 7. Μύκονος
 8. Κάτω Κουφονήσι
 9. Κρήτη
 10. Αβάνα
 11. Αστροπαλιά
 
Εισαγωγή Κριτικής:
Όνομα:
Επίθετο:
e-mail*:
Αξιολόγηση: Δεν μου αρέσει Μου αρέσει
Το e-mail σας δεν θα εμφανίζεται στις σελίδες μας και ζητείται για λόγους ασφαλείας.
Οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας δεν θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς την άδειά σας.
Για περισσότερα δείτε εδώ:  Προσωπικά δεδομένα