Μπαλτάσης Πέτρος

 Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Από μικρή ηλικία έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική, γι’ αυτό και από νωρίς ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα. Η φιλαρμονική στο δήμο όπου και κατοικεί ήταν το πρώτο του μουσικό σχολείο, ακολούθησαν σπουδές κρουστών, πνευστών, φωνητικής και θεωρητικών μαθημάτων σε ωδεία, ενώ παράλληλα άρχισε να δημιούργει και τα πρώτα του συγκροτήματα.

Όταν τελείωσε το Λύκειο και τη θητεία του στο Στρατό, πήρε το πτυχίο Μοντέρνων Κρουστών (DRUMS), καθώς επίσης και τα πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών, Αρμονίας και Ενορχήστρωσης.
Εδώ και πολλά χρόνια, παίζει, συνθέτει, αλλά και διδάσκει μουσική.  Επαγγελματικά κάνει μαθήματα ως αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική του δήμου του, καθώς και σε τμήματα κρουστών σε ιδιωτικά ωδεία.
Από το 1996, άρχισε ν’ ασχολείται και με την ηχογράφηση της μουσικής, δημιουργώντας δικό του επαγγελματικό studio ηχογράφησης.
Τα ακούσματά του πολλά και ποικίλα από όλα τα είδη της μουσικής.
Το καλλιτεχνικό βιογραφικό του, είναι γεμάτο από μουσικές συνεργασίες, όπως αυτές με τον Θάνο Καλλίρη, την Ναταλία Γερμανού, την Τερέζα, τον Μάνο Ξυδού, τον Νίκο Πιπινέλη και πολλούς άλλους. Στο ενεργητικό του έχει πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις με γνωστά ονόματα του χώρου και αξιόλογους μουσικούς σε νυχτερινά κέντρα, αλλά και σε περιοδείες σε Ελλάδα και Κύπρο. Τον περσινό Μάιο εμφανίστηκε ζωντανά στο Σταυρό του νότου με τους Δημήτρη Αρναούτη, Γιάννη Κότσιρα, Μανώλη Φάμελο, Στάθη Δρογώση και Μύρωνα Στρατή. Σημαντικός σταθμός η συνεργασία του με την Εβελίνα Παπούλια το 2005-2006 στην παράσταση “HEDWIG AND THE ANGRY  INCH”.
Επίσης, ως μουσικός έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές παραγωγές διαφόρων καλλιτεχνών. Το 1992 και 1996 με το συγκρότημα Έβερεστ και Φάτσα Κάρτα συμμετείχε σε συλλογικά δισκογραφικά άλμπουμ στην FM RECORDS και στην ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ . Πρόσφατα είχε συμμετοχή ως drummer στα album «Άκυρη Εποχή» του Λάκη Χαλκιόπουλου και «Μυστικά Παραμύθια» του Γιώργου Βαρσαμάκη.  Το 2010  κυκλοφορεί με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ τον πρώτο του προσωπικό album με τίτλο  «Μετρώ τους Σφυγμούς».
 
Συγγραφέας
Μετρώ τους σφυγμούς