Παπαζήσης Μάκης

 Ο Μάκης Παπαζήσης γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες. Τελείωσε την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. αλλά διακρίθηκε στην αθλητική δημοσιογραφία και καταξιώθηκε ως ένας από τους πλέον έγκυρους αθλητικούς συντάκτες. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και διετέλεσε γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Π.).

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την εφημερίδα «Φως των Σπορ», της οποίας διετέλεσε βασικός συντάκτης από την εφηβική του ηλικία και όντας μαθητής της εβδόμης του Β΄ Γυμνασίου επί της οδού Αχαρνών και Δεριγνύ, στην πλατεία Βικτωρίας. Για πολλά χρόνια υπήρξε ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και πολλά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από τις δραστηριότητες του ιστορικού συλλόγου. Από τη μεταπολίτευση και μετά εργάστηκε στις εφημερίδες «Βραδυνή», «Ελευθεροτυπία» και «Μεσημβρινή», ενώ τελευταίος του σταθμός στην έντυπη δημοσιογραφία ήταν η εφημερίδα «Τα Νέα» με την ιδιότητα του επικεφαλής του αθλητικού τμήματος.

Διετέλεσε επίσης προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΤ2 (μετέπειτα ΝΕΤ) από το 1983 έως το 1989, ενώ από τον Μάρτιο του 1994 είχε αναλάβει την Διεύθυνση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ που αποτέλεσε το πιο παραγωγικό κομμάτι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την πλουσιότερη πηγή διαφημιστικών εσόδων της ΕΡΤ. Ως αθλητικός συντάκτης ταξίδεψε και στις πέντε ηπείρους, αποκομίζοντας συναρπαστικές εμπειρίες από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, ενώ ακολούθησε την θριαμβευτική πορεία του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ αλλά και σε πλείστες άλλες διεθνείς του αποστολές, μεταφέροντας τις εντυπώσεις αλλά κι ένα πλήθος αποκαλυπτικών στοιχείων και ντοκουμέντων στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που φιλοδοξεί να φωτίσει πολλές από τις μεγάλες στιγμές και τις άγνωστες πτυχές της ένδοξης και ιστορικής διαδρομής του λαοφιλούς συλλόγου.

Συγγραφέας
Αιώνια Πιστός