Γκαραβέλας Νίκος

 Ο βραβευμένος ως ο Καλύτερος Ραδιοφωνικός Παραγωγός Στον Κόσμο το 2004 από το CMA Nashville TN., (μοναδικό ραδιοφωνικό βραβείο στον κόσμο) Νίκος Γκαραβέλας είναι ο άνθρωπος που μέσα από την εκπομπή του γνωρίσαμε την Country και τη Νative American (Ινδιάνικη) μουσική.

 •  Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αθήνα 9,84, και το Κανάλι 1 του Πειραιά. Συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Love Radio 97,5 FM καθημερινά 22.00-01.00. Και με τον  650AM WSM The Legend,  η εκπομπή του μεταδίδεται και μέσω Internet wsmonline.com κάθε Κυριακή πρωί 09:30-10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας  και 1:30 -2:30 am ώρα Nashville.
 • Ιδρυτής και πρόεδρος του Country Music Association of Greece (CMAG), ενός από τα πολυπληθέστερα σωματεία στην Ελλάδα,νόμιμα αναγνωρισμένο από την ελληνική νομοθεσία και επίσημα αναγνωρισμένο από το CMA, Nashville, TN.
 • Δημιούργησε την επιτυχημένη μουσική σειρά DREAM HIGH I (Sony music), DREAM HIGH II  και DREAM HIGH III  (Warner Bros.), καθώς και τις διπλές μουσικές συλλογές TIMELESS και TIMELESS II που κυκλοφορούν από τη UNIVERSAL MUSIC. Με αυτόν τον τρόπο προσέθεσε νέα αγοραστική επιλογή στην ελληνική μουσική βιομηχανία.
 • Το βιβλίο του Country Music “The Stories” κυκλοφόρησε το 2002. Είναι το πρώτο μουσικό βιβλίο στην Ελλάδα, ένα βιβλίο που περιέχει τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια, όπως ο ίδιος τα έχει γνωρίσει και βιώσει. Επίσης, περιέχονται συγκλονιστικά οπτικά ντοκουμέντα καθώς και σπάνιες φωτογραφίες καλλιτεχνών και εξώφυλλα δίσκων.
 • Εκδότης της μουσικής εφημερίδας του CMAG "COUNTRY MUSIC: The Big Revival", η οποία διανέμεται δωρεάν σε όλα τα μέλη του C.M.A.G.
 • Κεντρικός ομιλητής σε Πανεπιστημιακές διαλέξεις με θέμα τη μουσική και το ελληνικό ραδιόφωνο (Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, DEREE, La Verne, Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
 • Πραγματοποίησε μία μεγάλη Πανελλαδική Περιοδεία Country μουσικής σε επτά πόλειςτης Ελλάδας (1999-2000) ( Πειραιά, Χαλκίδα, Θες/νίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καδρίτσα) ,  στην οποία συμμετείχαν 35.000 άνθρωποι
 • Ιδιοκτήτης του ONOKIO CAFE, του πρώτου Country - ινδιάνικου μουσικού - μουσειακού χώρου στην  Ελλάδα.
 • Διοργάνωσε το 1st Country Music Festival 2 Αυγούστου 2003 στην Ελλάδα στο Καρπενήσι, στο οποίο συμμετείχαν Country music Ελληνικά συγκροτήματα
 • 2nd CMF  στις 10 Ιουλίου 2004 στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.  Συμμετείχαν Country Gentleman με Guest Star Γιώργος Γάκης & Troublemakers.
 • 3rd CMF, 10 Σεπτεμβρίου 2005 ο Νίκος Γκαραβέλας παρουσίασε στο ελληνικό κοινό την Danni Leigh, την πρώτη New Country καλλιτέχνη που εμφανίστηκε ποτέ στον ελληνικό χώρο. 
 • 4th CMF,  στις 7 Ιουλίου 2006  συμμετείχαν οι Jim & Minnie Murphy (USA) και Cowboy Crush (USA).
 • Στις 8 Σεπτεμβρίου 2007 διοργάνωσε το 5th Country Music Festival όπου εμφανίστηκε ο Ty Herndon (Nashville TN).
 • Στις 12 Ιουλίου 2008 εμφανίστηκε John Berry, στο 6th Country Music Festival  Τη συναυλία άνοιξαν οι Country Music Lonestar Band, Guest star ο Niko Papasideris, ομογενής που ζει και ηχογραφεί στο Nashville.
 • Αποδέχτηκε την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και συμμετείχε με την ιδιότητα του εκφωνητή.
 • Είναι Sterling Member CMA Nashville TΝ. (ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης μέλους) από το 1998.
 • Έχει τιμηθεί από τη φυλή των Apachie και τον εκπρόσωπό τους (μέλος του Αμερικάνικου Ινδιάνικου Κινήματος) Moctezuma, με τη διάκριση "Φτερό Αετού" και "Θώρακας Πολεμιστή" για την προσφορά τους στη διάδοση του Ινδιάνικου πολιτισμού στην Ελλάδα, ενώ η φυλή των Sioux τον έχει τιμήσει με την απόδοση του ονόματος "ΟΝΟΚΙΟ", Άνεμος. Η ένδοξη φυλή των Kiowa και ο αρχηγός τους Dan Dawonayan του απέδωσαν το όνομα "Whispering Wind", θεωρώντας τον ενεργό μέλος στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Native American σε όλο τον κόσμο.
 • Ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων του απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.
 • Στις 5 Οκτωβρίου  2008 μεταδόθηκε η πρώτη του εκπομπή στον ιστορικότερο ραδιοφωνικό σταθμό του κόσμου 650AM WSM The Legend. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού και γενικότερα του ευρωπαϊκού ραδιοφώνου που ένας παραγωγός εκτός ΗΠΑ λαμβάνει μία τέτοια τιμή και αναγνωρίζεται η δυναμική της εκπομπής του και κατά συνέπεια το ελληνικό ραδιόφωνο.  Ο Νίκος αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε ο 650AM WSM – The Legend, ώστε να έχει τη δική του εκπομπή, η οποία θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στη 1.30 τα ξημερώματα ώρα Nashville (09.30 πρωί - ώρα Ελλάδας) σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής από τη συχνότητα του WSM και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του Internet wsmonline.com και του Satellite Radio. 
 • Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009  σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου (St Pauls Anglican Chapel),  ο Νίκος Γκαραβέλας τιμήθηκε με το  Παράσημο του Διοικητού του Τάγματος της Τιμής των Ιπποτών του Αγίου Λαζάρου. Κατόπιν προτάσεως του Chancellor of the Grand Priory of Greece of the Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem, Chev. Dr Νικολάου Λάου και αποδοχής αυτής από τον Master-General of the United Grand Priories of the Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem, Βαρώνο von Sydow von Hoff και από τον Πάτρωνα του Τάγματος Sir Robert Balchin, Knight Principal of the Imperial Society of Knights Bachelor της Αυτής Μεγαλειότητος της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Νίκος Γκαραβέλας έλαβε  τον τίτλο του Commander of Merit του Τάγματος της Τιμής των Ιπποτών του Αγίου Λαζάρου. Με αυτόν τον τίτλο η Μεγάλη Βρετανία τίμησε τον Νίκο Γκαραβέλα, αφενός για το εξόχως επιτυχημένο, πρωτοποριακό και ποιοτικό έργο του ως ραδιοφωνικού παραγωγού στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και αφετέρου για τη συνεισφορά του στην αλληλοκατανόηση μεταξύ των πολιτισμών.
Συγγραφέας
Οι συνταγές της μαμάς