Χριστοδουλάκης Σταύρος

Ο Σταύρος Χριστοδουλάκης γεννήθηκε την 25η Ιανουαρίου 1967 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ψυχικού από την οποία απεφοίτησε το 1987.
Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, άρχισε να ασκεί το διδακτικό του έργο στην Πρωτοβάθμια Δημοτική Εκπαίδευση. Από το 2002 μέχρι το 2005 μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Πατρών, το 2005 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρούσα στιγμή είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο συγγραφέας έχει δημοσιεύσει τα εξής συγγράμματα:
- «ΨΗΓΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ, ήτοι αποφθεγματικαί ρήσεις αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων» (2002, Εκδόσεις Γεωργιάδη), το οποίο έτυχε και δεύτερης έκδοσης το 2003 (από τις ίδιες εκδόσεις).
- «TAE KWON DO, Συμβολή στη μαχητική τέχνη του Tae Kwon Do: προσεγγίσεις και διαστάσεις» [2006, Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας (Λογοσοφία)].
- «Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ, Ο πανάρχαιος πολιτισμός της ελληνικής Μεγαλονήσου» (2008, Εκδόσεις «ΑΛΣ Α.Ε.»).
- «ΓΕΡΑΠΕΤΡΟΣ, Δοξασίες και μύθοι, συμβολή στη Λαογραφία, την Τοπική Ιστορία και την Εκπαίδευση» (2008, Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας).
- «Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, Η ζωή του Ιησού μέσα από αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό από τις Ιερές Μονές και τις Σκήτες του Αγίου Όρους» (2009, Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας).
- «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ, Ο Τρόπος Σκέψης και Ζωής των Κατοίκων της Μεγαλονήσου μέσα από τις Μαντινάδες τους» (2009, Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ).
- «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Γνωριμία με την αρχαία ελληνική γλώσσα» (2010, Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας).
- «ΓΗΤΕΙΕΣ, Λαϊκή θεραπευτική της Κρήτης» (2011, Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας).
- «ΑΡΚΑΔΙΑ (Ι. ΜΟΝΗ ΚΑΛΤΕΖΩΝ) – ΚΡΗΤΗ (Ι. ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ)» (2012, Εκδόσεις Λεξίτυπον).
- «ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΙΧ. ΠΡΟΒΑΤΑΚΗΣ, Η ζωή, το Πολιτιστικό του έργο και η προσφορά του στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» (2012, Εκδόσεις Momentum), το οποίο έτυχε και δεύτερης έκδοσης το 2013 (από τις ίδιες εκδόσεις).
- «ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ, 13η Σύναξη, Ανδρίτσαινα 28/7/2012» (2013, Εκδόσεις Λεξίτυπον).
- «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» (2014, Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας).

 

Συγγραφέας
Tae Kwon Do Αρχαία Ελληνικά
Γεράπετρος Γητειές
Καρναβάλι, μια ιδιότυπη κληρονομιά Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης
Ο βίος του Ιησού Τα σύμβολα ως κοσμική γλώσσα
Φωτογράφος
Ο βίος του Ιησού
Επιμελητής
Αττικόν Ύδωρ Ένας Γεωργιανός προσκυνητής στον Βυζαντινό κόσμο του 9ου αιώνα: ο Άγιος Ιλαρίων ο Γεωργιανός