Ρεμπέτ Ασκέρ

Οι ΡεμπετΑσκέρ συγκροτήθηκαν σε ρεμπέτικη κομπανία το 1990 και έκτοτεπαίζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό Ρεμπέτικα, Σμυρναίικα, Παραδοσιακά και Λαικά τραγούδια, μένοντας πιστοί στο πνεύμα και τις προθέσεις των δημιουργών τους.

Το αρχικό σχήμα αποτελούμενο απ τους Γιώργο Σίνο, Λεωνίδα Κιούση, Σωτηρη Καραλή, Μαρένια Σταθάκου, Αριστέα Σκουληκάρη, Αλέξανδρο Μεταξά και Γιάννη Κομπότη ξεκινήσε για πρώτη φορά ως Ρεμπετ ασκέρ το 1990 από τις εκδηλώσεις της κατάληψης, για να μη γκρεμιστεί το παλιό εργοστάσιο του Φιξ στην Πατησίων και να γίνει πολιτιστικό κέντρο.
Εκτοτε παίζουν σε μαγαζιά που θέλουν το ρεμπέτικο με διάφορες συνθέσεις όπως στο Εφήμερο, Παλιά Μαρκίζα, Στοά Αθανάτων, Μεθυστάνες, Χόμπο, Μορφή, Μουδιάνο, Ομάρ, ελ καμίνο κλπ.
Συμμετέχουν καλλιτεχνικά σε διάφορες καταλήψεις για να μη χτιστούν χώροι πράσινου και συμπαρίστανται ενεργά σε πολλές κοινωνικές διαμαρτυρίες.
Με τη προσθήκη των Νίκου Μπούρα, (Μπαγλαμά-φωνή), Θοδωρή Παππά (μπουζούκι), Γιάννη Λιταινα (κιθάρα), Γιώργου Μήτσιου (μπουζούκι), Γιώργου και Δημήτρη Αγγελόπουλου (κιθάρα-μπουζούκι), Λάμπρου Αγγελόπουλου (κλαρίνο-κρουστά), Σπύρου Γεωργιάδη (ούτι), Γιώργου Στογιώργη (κανονάκι), Στέφανου (σαντούρι), Ελευθερίας (μπεντιρ-), ξεκίνησαν τη διάδοση του ρεμπέτικου και στο εξωτερικό στην Κωνσταντινούπολη  στο Ak denisli, καθώς και για το καναλι ΤΝΤ-6 της τουρκικής ΤV,¨στο Μαρόκο στο Grand Dezer Festival, στην Αίγυπτο, στη Βιέννη, στις Πανευρωπαικές εκδηλώσεις για την επίσκεψη των προέδρων Βενεζουέλας και Βολιβίας Τσάβες και Μοράλες και στη Μασσαλία για τη Γιορτή των αυγών του Πάσχα.
Παραλληλα διδάσκουν ρεμπέτικα όργανα και φωνή με τον παραδοσιακό λαικό τρόπο (πολύ διαφορετικό απ το σύστημα των Ωδείων) σε πληθώρα νέων που ενδιαφέρονταν για το ρεμπέτικο με αποτέλεσμα πολλοί απ αυτούς να ενσωματωθούν στους ρεμπετ ασκέρ και άλλοι να συνεχίσουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Καλλιτέχνης
Τίνος είναι το ρεμπέτικο