Η Βαγδάτη φλέγεται

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Αρχή » Κατάλογος » Μυθιστόρημα » Η Βαγδάτη φλέγεται 
Προστέθηκε στις 01/08/2006.
Στοιχεία έκδοσης:
Μεταφραστής:  Κυπριωτάκη Ευγενία
Εκδότης:  Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN:  960-89288-1-8Σελίδες:  330
Ημ/νία Έκδοσης:  Νοέμβριος/2006Μέγεθος:  14x21
Περιγραφή:
Πωλείται - Ιράκ: Γόνιμη, πλούσια χώρα με 25 εκατομμύρια περίπου πληθυσμό... επίσης 150.000 περίπου ξένους στρατιώτες και μια χούφτα μαριονέτες. Όροι πώλησης: Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με κάποιο από τα μέλη του Συμβουλίου Διακυβέρνησης στη Βαγδάτη, Ιράκ.

Με χιούμορ και δηκτικότητα μια εικοσιπεντάχρονη Ιρακινή που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Ρίβερμπεντ, περιγράφει την καθημερινότητά της στο μεταπολεμικό Ιράκ, με συχνές καταχωρίσεις στο διαδικτυακό της ημερολόγιο (weblog ή blog). Η Ρίβερμπεντ ζει στην Βαγδάτη όπου πριν τον πόλεμο είχε μια κανονική ζωή. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και εργαζόταν σε μια μεγάλη εταιρεία λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η απόφασή της να ξεκινήσει το διαδικτυακό της ημερολόγιο μας φέρνει αντιμέτωπους με τα καθημερινά προβλήματα και καταστάσεις στην πατρίδα της, που συνεπάγονται συχνές διακοπές ρεύματος, βομβαρδισμούς, απαγωγές, νυχτερινές εφόδους από Αμερικανούς στρατιώτες, καταπίεση για το γυναικείο πληθυσμό και φόβο όταν πρόκειται για μετακινήσεις εκτός της "ασφάλειας" του σπιτιού.

Το δημοφιλές και πολυβραβευμένο ημερολόγιο της Ρίβερμπεντ καταφέρνει να δώσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στον πόλεμο και την κατοχή συγκλονίζοντας τον αναγνώστη. Με συναισθηματική φόρτιση αλλά και πολιτική οξυδέρκεια σκιαγραφεί την καθημερινότητα στη δοκιμαζόμενη χώρα της. Στις καταχωρίσεις του ημερολογίου περιλαμβάνονται οι αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των βασανιστηρίων στην φυλακή Abu Graib, ομιλίες του Μπους, καθώς επίσης και μια κριτική ανάλυση των βασικών πρωταγωνιστών του πολέμου και των συνεπειών αυτού. Το "Η Βαγδάτη φλέγεται" αποτελεί ένα ιδιαίτερα προσωπικό αφήγημα για τη ζωή κάτω από την αμερικανική κατοχή.

Το "Η Βαγδάτη φλέγεται" έχει γραφτεί στα αγγλικά και έχει ήδη μεταφραστεί στα ισπανικά και τα ιαπωνικά. Τον Μάρτιο του 2005 η ομώνυμη θεατρική παραγωγή ανέβηκε στο θέατρο West End της Νέας Υόρκης. Η Ρίβερμπεντ συνεχίζει να ενημερώνει το ημερολόγιό της στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://riverbendblog.blogspot.com. Προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία της.

 

  • Υποψήφιο για το 2006, για το βραβείο Samuel Johnson του BBC4
  • Υποψήφιο για το 2006, για το βραβείο Freedom of Expression Award
  • 3η θέση Lettre Ulysses Prize for Reportage

 

 

Πελάτες που αγόρασαν αυτόν τον τίτλο αγόρασαν επίσης και τα
Κριτικές
30/04/2011: Alex Alex 
At last, seoomne comes up with the "right" answer!...
09/09/2007: Περιοδικό Index 
Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε ακτιβιστή για την ειρήνη...
09/09/2007: Δέσποινα Κονταράκη - Εφημερίδα Απογευματινή 
Το κέρδος του αναγνώστη, εκτός από τις περιγραφές της, είναι οτι συνειδητοποιεί την ύπαρξη μορφωμένων, ανεξάρτητων γυναικών στο Ιράκ, καταρρίπτοντας το συνήθη μύθο που αγαπούν οι δυτικοί....
09/09/2007: Ελένη Καρρά - Περιοδικό Διαβάζω 
Η συνεχής καταγραφή εντυπώσεων και γεγονότων επιτρέπει σε κάθε δυτικό αναγνώστη να ταυτιστεί και να συνειδητοποιήσει επωδυνα την πραγματικότητα του πολέμου....
09/09/2007: Μπήλιω Τσουκαλά - ΕΤ1 
Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι......
Όλες οι κριτικές
 
Εισαγωγή Κριτικής:
Όνομα:
Επίθετο:
e-mail*:
Αξιολόγηση: Δεν μου αρέσει Μου αρέσει
Το e-mail σας δεν θα εμφανίζεται στις σελίδες μας και ζητείται για λόγους ασφαλείας.
Οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας δεν θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς την άδειά σας.
Για περισσότερα δείτε εδώ:  Προσωπικά δεδομένα