ΧατζηΔημητρίου Τόνις

Ο συγγραφέας, με σπουδές στην ιστορία, τις διεθνείς σχέσεις και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου, διετέλεσε λέκτορας εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, αρχισυντάκτης του ευρωπαϊκού περιοδικού The European Democrat, συνεργάτης της Πολιτικής Ακαδημίας της Βιέννης, καθώς και άλλων οργανισμών. Είναι σύμβουλος διεθνών υποθέσεων και επιστημονικός εταίρος του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνολογιών της Λισαβόνας.

Μέσα από τη συγγραφή βιβλίων, την αρθρογραφία, τις διαλέξεις, τις έντυπες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, και τη συμμετοχή του σε ελληνικά και διεθνή fora έχει καταξιωθεί στον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και της φιλανθρωπίας.

Είναι μέλος του ιστορικού και επιφανούς Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του διεθνούς κέντρου διανόησης Όλυμπος, του Κύκλου Βιβλιογραφικών Μελετών της Μαδρίτης, της Εταιρείας Βιβλιοσήμων της Λισσαβόνας, της ισπανικής Ακαδημίας Γενεαλογίας και Εραλδικής, κ.α..

Για το συγγραφικό του έργο έχει τιμηθεί με το παράσημο της πορτογαλικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, αναγορευθείς και μέλος αυτής, το χρυσό μετάλλιο της UNESCO, τον σταυρό αριστείας της Βραζιλιανής Εταιρείας Φιλοσοφίας Λογοτεχνίας και Εκπαίδευσης, το δίπλωμα τιμής της Ένωσης Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου.

Σε αναγνώριση του κοινωφελούς και ανθρωπιστικού έργου του σε διεθνές επίπεδο τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο Εθελοντισμού από τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα και με μετάλλια του Ελληνικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού.

Για την φιλανθρωπική του δράση στην Αφρική παρασημοφορήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο της Δημοκρατίας της Λιβερίας, τον Σταυρό Αλληλεγγύης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, το Παράσημο Τιμής του Αυστριακού Οργανισμού Αλβέρτος Σβάιτσερ, τον Ταξιάρχη του Τάγματος Φιλανθρωπίας της Γαλλίας, καθώς και με Τάγματα Μεγαλόσταυρων από τον αυτοκρατορικό οίκο της Αιθιοπίας και τον τέως βασιλέα και αρχηγό του κράτους της Ρουάντας.

Για τις ιστορικές και γενεαλογικές του μελέτες του απονεμήθηκαν, από τους αρχηγούς των αυτοκρατορικών δυναστειών των Ρομανώφ της Ρωσίας και των Αψβούργων της Αυστρίας, τα μετάλλια των οίκων τους, καθώς και παράσημα τάξεως μεγαλόσταυρων ταγμάτων των βασιλικών οίκων της Πορτογαλίας, της Αιγύπτου και της Γεωργίας από τους αρχηγέτες των.

Εκ των Ανακτόρων του Μπάκινγχαμ του επεδόθη το μετάλλιο του αδαμάντινου ιωβηλαίου της εξηκονταετίας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανυψώθηκε στον τίτλο του Ιππότη Μεγάλου Οφικιαλίου του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος της Μάλτας.

Στην Ελλάδα, η παρουσία του στα κοινά επιβραβεύτηκε με πλακέττες, μετάλλια και διπλώματα από δημάρχους και σωματεία.

Για την προσφορά του προς την Εκκλησία παρασημοφορήθηκε με τον χρυσό σταυρό μετά στέμματος του Σταυροφόρου του Τάγματος του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τον σταυρό Α’ τάξεως του Ταξιάρχη του Τάγματος του Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τον χρυσό σταυρό της Κουστοδίας των Αγίων Τόπων της Αγίας Έδρας, τον σταυρό του Αγίου Αντωνίου της Ορθοδόξου Κοπτικής Εκκλησίας, καθώς και με τιμητικές διακρίσεις των Μητροπόλεων Φθιώτιδος και Καλαμαριάς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βιέννης τον βράβευσε για τη συμβολή του εις το επιχειρείν με το μετάλλιο της εκατονταετηρίδας της ιδρύσεώς του.

Συγγραφέας
Οι Αγίες των Ρομανώφ Πόλεμος και διπλωματία στη Μέση Ανατολή
Πριγκίπισσα Αλίκη